Microsoft 365 in het kort

Microsoft 365 is het voormalige Office 365 maar dan anders. Door de verandering in naam veranderd er ook het één en ander in de pakketten. De zakelijke pakketten en die voor consumenten vallen nu allemaal onder één noemer. Ook verschillende applicaties die voorheen alleen voor de zakelijke pakketten toegankelijk waren, zijn nu ook toegankelijk voor de consument. Één van deze applicaties is MS Teams. Volgens Microsoft-CEO Satya Nadella is het gebruik van Teams een mijlpaal van 75 miljoen dagelijkse gebruikers gepasseerd.

Microsoft 365 is een clouddienst die met verschillende bundels, ofwel pakketten, de mogelijkheid biedt om applicaties te gebruiken voor werk of privé. Afhankelijk van je abonnement kun je producten kiezen die het beste passen bij je behoeftes. De abonnementskosten kunnen maandelijks afgerekend worden en het is maandelijks opzegbaar. Microsoft 365 bied via de Cloud applicaties aan in verschillende varianten. De eerste variant is een webbased variant waarbij je via een portal op je PC of laptop toegang hebt tot de verschillende applicaties van Microsoft 365; hierin is het ook mogelijk de applicaties te openen vanaf de telefoon of tablet. De tweede variant is de desktop variant, waarbij de verschillende applicaties op de desktop van je PC of laptop kunnen worden geïnstalleerd, zodat ze makkelijk en snel toegankelijk zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om de verschillende applicaties te downloaden als een app op je telefoon of tablet zodat je vanuit daar kan inloggen met het e-mailadres dat onder de licentie van een abonnement valt. Als laatste variant is het mogelijk om Microsoft 365 te integreren op de terminal server van jouw organisatie.

Microsoft 365 heeft verschillende pakketten met allemaal verschillende mogelijkheden. “Het is belangrijk dat je kijkt naar welk pakket het beste aansluit op jouw behoeftes”, aldus Lejos Schouwenberg accountmanager bij JDS bedrijfsautomatisering bv. De pakketten zijn aan te schaffen voor grote of kleine organisaties maar ook voor de consument tegenwoordig. Alle aangeschafte licenties zijn tevens door elkaar te gebruiken en geven je toegang tot het gebruik van applicaties op meerdere apparaten tegelijkertijd. De mogelijkheid bestaat ook om een onafgewerkt document vanuit thuis verder te werken. Als het op kantoor opgeslagen wordt, dan staat het in de Cloud op de manier waarop je het achterliet en kan je vanuit thuis dit document dus gemakkelijk en snel weer openen om verder te werken.

In de nieuwste pakketten biedt Microsoft 365 de mogelijkheid om Windows-platformen af te nemen in een abonnement, waarbij je operating system geïntegreerd wordt met een Office-variant. Windows-10 business is nu zelfs aanwezig als upgrade in een aantal pakketten. Een koppeling met MS Azure behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is een online dienst die een groot deel van de serverfunctionaliteit overneemt zonder extra apparatuur aan te schaffen. Een derde mogelijkheid is Communicatie via Teams in combinatie met HIP telefonie waardoor functionaliteiten in elkaar overvloeien.

Voor het aanschaffen van de licentie en de inrichting van Microsoft 365, of informatie over de verschillende pakketten en de mogelijkheden binnen deze pakketten, kunnen wij als JDS ondersteuning bieden. Voor meer informatie over de verschillende pakketten en de verschillende mogelijkheden kan er contact met ons worden opgenomen.

GA TERUG