Een geschikte online omgeving om gemakkelijk vanuit thuis te werken

Omdat er momenteel veel mensen van thuis uit werken, is het belangrijk om een goede manier te vinden om het werk vanuit het thuiskantoor op een productieve en efficiënte manier te volbrengen. Hierbij is een online omgeving erg handig gebleken voor de samenwerking tussen collega’s, maar ook voor overleg met relaties en klanten. Het gebruik van videobellen en chatten kent een ongekend hoog niveau nu het een belangrijke tool blijkt te zijn binnen de gangbaarheid en productiviteit voor bedrijven in deze thuiswerk periode.

Thuiswerken maakt overleg, samenwerking en vergaderingen natuurlijk wat lastiger, omdat niet iedereen aanwezig kan zijn op kantoor. Er is dan ook massaal naar oplossingen gezocht om het dagelijkse werk doorgang te kunnen laten vinden. Wat voor ons werkt? Microsoft Teams! Een top tool voor communicatie en samenwerkingen binnen organisaties. MS Teams biedt velen mogelijkheden om, ook al zit je thuis, productief en efficiënt aan de slag te kunnen gaan. Naast samenwerken of overleggen, is het ook mogelijk om binnen MS Teams documenten en schermen te delen en de optimale werkplek te creëren voor je thuiskantoor. Handig! Het is uiteraard wel van belang, ook bij het gebruik van MS Teams, om deze zo veilig mogelijk in te richtten en je medewerkers of collega’s binnen de organisatie informeert over het gebruik van MS Teams. Op deze manier kan iedereen prettig en efficiënt werken en weten zij waar zij aan toe zijn vanuit het thuiskantoor. Denk hierbij aan de inrichting van MS Teams, zoals de structuur van de mappen, en wat je bijvoorbeeld wel wilt delen via dit platform en wat niet.

Ondersteuning van JDS bij het gebruik van MS Teams

Wist je dat JDS ook kan ondersteunen bij de basisinrichtingen van MS Teams voor jouw organisatie? Wij hebben de mogelijkheid om een maandelijkse licentie te bieden, die ook maandelijks weer opzegbaar is, en we kunnen advies en ondersteuning bieden bij alle hulpvragen. Hiervoor kan je uiteraard terecht bij onze helpdesk. Wij richten de basisomgeving in en kunnen die eventueel aanpassen naar de specifieke wensen voor jouw organisatie. De inrichting van de hardware en software voor MS Teams zal voor ieder bedrijf anders zijn, aangezien ieder bedrijf eigen uitdagingen heeft die wij mee kunnen nemen binnen de inrichting van het platform. Mocht je na de thuiswerkperiode het platform aan willen houden, kunnen wij tegen die tijd samen kijken hoe wij het platform verder kunnen uitbreiden en in kunnen stellen naar de behoefte die dan speelt.

Meer over de voordelen en functionaliteiten van MS Teams voor het opzetten van de ideale online werkplek plus een aantal tips voor het werken met MS Teams kan je vinden in ons artikel: Het gebruik van Microsoft Teams

GA TERUG