Hoe schadelijk is ransomware voor uw organisatie?

Een ransomware aanval kan flinke schade aanrichten aan uw organisatie. Het is een vorm van cybercriminaliteit die voor hoge kosten zorgt. Via een bijlage of weblink, meestal verspreid via e-mail, wordt een cryptolocker (kwaadaardige software) binnen uw systeem geïnstalleerd. Deze kwaadaardige software zorgt ervoor zorgt dat uw data versleuteld raakt en niet meer toegankelijk is voor programma’s en gebruikers. Dit heeft grote gevolgen voor uw bedrijfsvoering. Gevolg is dat er voor onbepaalde tijd niet gewerkt kan worden. Wanneer de bedrijfsvoering stil ligt, zorgt dit voor hoge kosten en beschadigd dit het vertrouwen van uw klanten.

“Voorkomen is beter dan genezen”

Om de kans op een ransomware aanval zo klein mogelijk te maken is het verstandig om er zeker van te zijn dat uw beveiliging op orde is. Een professional inschakelen om u hiermee te helpen is van groot belang. Door het optimaliseren van de beveiliging verkleint u de kansen op een cyberaanval fors. De bouwers van ransomware worden steeds beter en de kans dat het uw organisatie treft daarmee ook groter. Het maakt niet uit hoe groot de organisatie is. Ook voor kleine bedrijven kan een cyberaanval desastreus zijn en mogelijk voor onherstelbare schade zorgen.

JDS bedrijfsautomatisering bestaat inmiddels 35 jaar. En in die tijd hebben we natuurlijk veel kennis en kunde opgedaan als het gaat om cybersecurity. Om de gedachte van de hacker beter te begrijpen hebben we inmiddels een ethische hacker in huis. Een professional met kennis van de wereld van de hacker, maar operationeel aan de andere kant.

Graag helpen we u met het verbeteren van de veiligheid. Het is ons vak om onveilige situaties bloot te leggen om deze daarna optimaal te beveiligen. Ook kunnen we helpen met de bewustwording van uw medewerkers. Dit is namelijk de meest kwetsbare positie binnen uw organisatie ondanks de geoptimaliseerde beveiligingen.

Slachtoffer van een ransomware-aanval?

Bent u toch slachtoffer geworden van een cyberaanval, probeer dan zelf niet te beginnen met herstellen, maar neem direct contact op met uw ICT-beheerder. Zij kunnen namelijk zien tot welk moment uw systeem nog veilig was en zetten alles weer terug naar de veilige situatie. Op deze manier is een snel herstel mogelijk en voorkomt u hoge kosten.

Twijfelt u of uw beveiliging wel optimaal is? We bespreken dit graag vrijblijvend met u.

GA TERUG