Thuiswerken in de Cloud

Werken zoals wij het kennen is aan het veranderen. Werken in de Cloud zal straks voor iedereen het nieuwe normaal zijn. De bekende 9 tot 5 uitspraak over kantoortijden zal afnemen in norm. Medewerkers willen flexibeler kunnen werken vanaf hun thuislocatie of een onafhankelijke locatie wanneer het uitkomt. Vanwege die reden is het dus erg belangrijk om jouw IT hierop in te richten. Voor het MKB is werken in de Cloud dus ook zeer aantrekkelijk. Met werken in de Cloud biedt je jouw medewerkers de mogelijkheid tot flexibeler werken. Hieronder een aantal voordelen van het werken in de Cloud.

1. Stabiliteit en Snelheid

Werken in de Cloud zorgt voor snelheid en stabiliteit. Aangezien werken in de Cloud ervoor zorgt dat je werk dubbel wordt uitgevoerd ben je altijd verzekerd wanneer er iets uitvalt. Er wordt namelijk automatisch een back-up gemaakt waarin je vervolgens gewoon weer verder kunt werken. Wanneer je in de Cloud werkt, maak je gebruik van een volledig geautomatiseerd datacenter op een andere locatie. Dat betekent dat je minder investeringen hoeft te doen om er voor te zorgen dat je zelf een volledige omgeving op locatie hebt staan. Aangezien echt alles ontzorgd wordt, hoef je zelf ook minder maatregelen te treffen om jouw systemen te beveiligen. Je bent altijd verzekerd van een omgeving die voorzien is van doeltreffende beveiligingsmaatregelen en ook het onderhoud wordt voor je uit handen genomen.

2. Onafhankelijk van tijd en plaats

Je bent 24 uur per dag onafhankelijk van je werkplek. Overal waar je toegang hebt tot het internet zou je kunnen werken. Wanneer er geen internet aanwezig is, kun je ook gewoon werken en zal jouw werk gesynchroniseerd worden met de Cloud wanneer je weer online bent. Een vaste werkplek is dus niet meer noodzakelijk en de Cloud is vanaf elk device bereikbaar. Een laptop is dus niet meer persé noodzakelijk om jouw werk te kunnen verrichtten. Hierdoor is het natuurlijk geen probleem als je medewerkers veel onderweg zijn, want ook vanuit daar kunnen zij gemakkelijk en snel hun werk verrichtten via de Cloud.

Samenwerken in de Cloud is ook zeer eenvoudig. Iedereen kan samenwerken aan projecten en bestanden, waardoor je niet meer verschillende versies hoeft te bewaren. Zo zijn jouw bestanden altijd actueel en voor een ieder toegankelijk (mits de persoon bevoegd is).

Naast het locatie-onafhankelijk werken is een ander groot voordeel van de Cloud dat de systemen en software altijd up-to-date zijn zonder dat jij daar iets extra’s voor hoeft te doen. Je bent dus altijd voorzien van de laatste versies van programma’s en software en daardoor nóg meer toekomstbestendig.

Je moet kunnen werken zoals je gewend bent. Daarom kun je in jouw Cloud-omgeving ook gewoon gebruik maken van de software en/of applicaties die essentieel zijn voor jouw bedrijf en werkzaamheden.

3. Back-up in de Cloud

In tegenstelling tot een USB-stick of een externe harde schijf, zijn bestanden in de Cloud altijd en overal beschikbaar. Veel bedrijven kiezen daarom ook voor een back-up de Cloud, wat wij overigens ook zeer aanraden om te doen. Mocht er een keer iets gebeuren met je data, of met de systemen op de werkvloer, ben je altijd verzekerd van een back-up van al jouw bestanden via de Cloud. Lees ons blog over de 3-2-1 back-upregel voor meer informatie. Het is ook mogelijk om een combinatie te kiezen voor zowel werken in de Cloud als werken on-premise (lokaal). Wanneer er een internetstoring plaatsvindt kun je alsnog bij je bestanden, maar omgekeerd zeker ook wanneer er iets gebeurt met de lokale server dan heb je nog altijd de mogelijkheid verder te gaan in de Cloud.

4. Schaalbaarheid in de Cloud

Werken in de Cloud is zeer schaalbaar. Je hebt namelijk de mogelijkheid om medewerkers toegang te verlenen tot bepaalde data, diensten en opslagruimte, maar je hebt ook de mogelijkheid om deze toegang weer te ontzeggen indien nodig.

Alle benodigde licenties zullen voor je afgesloten worden. Je betaalt een vaste maandprijs per werkplek en hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat er onvoorziene kosten bij komen, qua werkplek in ieder geval. Je betaalt alleen voor wat je ook daadwerkelijk gebruikt.

5. Kostenbesparend

Wanneer je in de Cloud werkt, maak je gebruik van een volledig geautomatiseerd datacenter op een andere locatie. Dit houdt in dat je minder investeringen hoeft te doen met betrekking tot hardware. Ook in de stroomkosten zal dit besparen, aangezien minder hardware automatisch ook minder stroomkosten betekent.

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

GA TERUG