Tips om veilig in de Cloud te werken

Grote clouddiensten zoals Microsoft 365 zijn zeer goed beveiligd, maar geldt dit ook voor jouw eigen cloudplatform? Bij werken in de cloud komen andere risico’s kijken dan wanneer je werkt met een lokale oplossing. Afhankelijk van het netwerk van waar iemand inlogt op de cloud kan het risicovol zijn. Thuisnetwerken of het netwerk van een café kunnen onveilig zijn, waardoor het voor cybercriminelen gemakkelijker is bij gevoelige data te komen. Hoe kun je dit voorkomen? JDS heeft een aantal tips voor jou samengesteld om te zorgen voor een veilige cloud omgeving.

Wachtwoorden en Inloggegevens

Het is ten eerste erg belangrijk om ervoor te zorgen dat alle gebruikers zelf veilig omgaan met gegevens. Het beste is om te werken met verschillende wachtwoorden die niet gemakkelijk te achterhalen zijn. Verander je wachtwoorden ook regelmatig om de veiligheid optimaal te houden. Gebruik dus niet hetzelfde wachtwoord voor een andere inlog, maar zorg voor een geheel nieuw wachtwoord.

Een mogelijkheid die tot extra beveiliging zorgt, is de 2 factor authenticatie. Hierbij krijg je een extra code via je smartphone of token om in te kunnen loggen. Deze manier maakt het al een stuk lastiger voor cybercriminelen om jouw gegevens te hacken.

Back-ups en updates

Zorg er altijd voor dat je back-ups hebt van jouw data. Volg hierin de 3-2-1 back-upregel om de kans op dataverlies te minimaliseren. Mocht er iets misgaan met jouw data of jouw server dan weet je zeker dat jouw gegevens niet verloren zijn gegaan.

Naast een back-up is het ook erg belangrijk om je systeem regelmatig te updaten zodat de beveiliging optimaal blijft. Wanneer je systeem niet met regelmaat geüpdatet wordt veroudert het waardoor de beveiliging afneemt. Erg belangrijk dus!

Firewall en Netwerk

Zorg voor een goede Firewall en een veilig bedrijfsnetwerk zodat er niemand kan meekijken of kan binnendringen om bij jouw gegevens te kunnen. Het creëren van bewustzijn omtrent beveiliging zal medewerkers de gevaren doen inzien waardoor ze er sneller op zullen reageren wanneer iets niet helemaal in de haak is. Bewustzijn creëren, kun je doen door jouw medewerkers een aantal gevallen van cybercrime te laten zien en uitleg te geven over waarom het van belang is hier bewust van te zijn. Samen sta je sterker!

Bij JDS zorgen we ervoor dat de security altijd up to date is, deze wordt ook regelmatig geüpdatet en er worden back-ups gemaakt van jouw data, zodat de kans op dataverlies geminimaliseerd blijft.

Meer weten over wat wij als JDS voor uw hosting kunnen betekenen? Lees dan het blog over onze Clouddiensten.

GA TERUG